Verbouwing dorpshuizen Merselo en Oirlo kan van start

Zo moet het nieuwe dorpshuis in Oirlo er uit komen te zien. © gemeenschapshuis De Linde

Merselo/Oirlo -

Nu de gemeenteraad dinsdagavond definitief een klap heeft gegeven op een extra budget voor de vernieuwing van de dorpshuizen in Merselo en Oirlo, kan de verbouwing hiervan van start.

Leon Janssen

In Merselo wordt de plaatselijke basisschool samengevoegd met het gemeenschapshuis bij de sportvelden. Hiervoor was al een flinke bijdrage van de gemeente vastgesteld, maar door de sterk gestegen bouwkosten is er een aanvullende bijdrage nodig. Voor het schoolgedeelte gaat het hierbij om maximaal 520.000 euro. Het deel van de multifunctionele accommodatie dat is bedoeld voor de verenigingen gaat het om een aanvullend budget van 295.000 euro. Oplevering van het totale gebouw staat gepland voor uiterlijk 1 juli 2023.

Lees ook: Het houdt niet op: weer extra geld nodig voor dorpshuis met school in Merselo

De gestegen bouw- en materiaalkosten voor gemeenschapshuis De Linde waren in Oirlo eveneens de reden om extra geld te vragen. Daar gaat het om een bedrag van maximaal 225.000 euro. Daarmee zou ook de verbouwing van De Linde van start kunnen.

Lees ook: Verbouwing gemeenschapshuis Oirlo valt weer stuk duurder uit

Of het bij deze extra budgetten van de gemeente voor beide dorpshuizen blijft, is nog even koffiedik kijken. Dat is mede afhankelijk van de stijging van de bouw- en materiaalkosten in de komende periode.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal