Crossmotor eindigt op motorkap politieauto bij vluchtpoging in Brunssum

 

 © Politie Brunssum-Landgraaf

Brunssum -

Een bestuurder van een crossmotor botste dinsdagavond rond half zeven tegen een politieauto in Brunssum nadat hij wilde vluchten.

Redactie

De politie probeerde dinsdagavond de bestuurder van de crossmotor te controleren op de Trichterweg in Brunssum. Volgens de politie is het dienstvoertuig tactisch op de weg geparkeerd om de man te laten stoppen. Dat gebeurde niet.

De bestuurder van de crossmoter probeerde te vluchten, maar knalde vervolgens op de politiewagen. Hij vloog volgens de politie vijf meter door de lucht en belandde in een voortuin. Of de motorcrosser daarbij gewond is geraakt, is onbekend.

Opdraaien

De man reed zonder rijbewijs en verzekering met een niet-gekeurd voertuig. Hij zal moeten opdraaien voor de schade aan de politieauto.

De motor is in beslag genomen en de officier van justitie beslist later wat er met de motor moet gebeuren, aldus de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee