Zes gewonden bij grote woningbrand vlak over de grens in Duitsland

Print

Zeven gewonden bij grote woningbrand vlak over de grens in Duitsland. Video: Track’88

Kempen -

Zes personen zijn dinsdagavond gewond geraakt - van wie vier ernstig - door vrijgekomen rookgassen bij een brand aan de Kerkener Strasse in de Duitse plaats Kempen; vlak over de grens bij Venlo. Eén persoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een Duitse politieauto patrouilleerde dinsdagavond rond half twaalf in de regio toen voorbijgangers wezen op de brand in een flatgebouw met drie verdiepingen in Kempen. Samen met de arriverende ambulancemedewerkers heeft de politieagente de eerste reddingsmaatregelen in gang gezet om de mensen die zich nog in het gebouw bevonden te bevrijden.

Bij aankomst van de brandweer stond de bovenverdieping van het gebouw al in lichterlaaie. Voor het bevrijden van de mensen en het blussen van de brand zijn veel brandweerlieden ingezet van verschillende Duitse brandweerkorpsen uit de regio.

Gewonden

De zes gewonden, van wie vier zwaargewonden, zijn door de ambulancemedewerkers verzorgd en voor verdere medische verzorging naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Eén persoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens de politie zat één bewoner voor het raam op de bovenste verdieping. Het vuur had zijn vluchtroute afgesloten, maar de hulpdiensten handelden snel en gooiden hem een speciaal masker toe, waarmee hij zich kon beschermen tegen de vrijgekomen rookgassen. De brandweerlieden hebben de man uit het brandende huis bevrijd. De overige zeven bewoners konden op eigen kracht het brandende pand verlaten.

De brand was woensdagochtend rond zes uur redelijk onder controle. Twee laatste brandweervoertuigen bleven tot half tien in de ochtend aanwezig om nabluswerkzaamheden te verrichten.

Het gebouw is ernstig beschadigd en door de ravage heeft de politie tot nu toe geen oorzaak van de brand kunnen achterhalen. Er wordt nog onderzoek gedaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee