Twee mannen gearresteerd voor serie inbraken in vakantiehuisjes Valkenburg

Foto ter illustratie. 

Foto ter illustratie. © Getty Images

Valkenburg aan de Geul -

In Brabant zijn maandagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van meerdere inbraken in vakantiehuisjes in Valkenburg.

Redactie

De politie kwam het tweetal op het spoor na het aantreffen van een gestolen auto in Maastricht. Een 48-jarige man uit Nuenen wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris en een 30-jarige man uit Mierlo is weer in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

De twee mannen worden verdacht van diverse inbraken en/of betrokkenheid bij inbraken in vakantiehuisjes in Valkenburg. Bij een inbraak in een van de vakantiehuisjes is op 16 april een Audi gestolen die met schade is teruggevonden onder aan de Rasberg in Maastricht. Via gps in de auto kwam de politie bij het vakantiepark in Valkenburg terecht. Daar troffen de agenten de gedupeerde eigenaar van de auto.

Het onderzoek leidde de politie naar de 48-jarige man uit Nuenen en de 30-jarige man uit Mierlo. Bij een doorzoeking in de woning van één van de verdachten zijn diverse gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee