Instagram gaat AMBER Alerts tonen

 

 © Annemiek Mommers

Instagram gaat de door de politie verstuurde AMBER Alerts tonen aan gebruikers, zo meldt het socialemediaplatform woensdag.

RedactieBron: ANP

De alarmdienst, die wordt ingezet als kinderen vermist raken, wordt in 25 landen toegevoegd aan Instagram. Gebruikers zien onder meer een foto en de naam van het kind in kwestie en details over de vermissing.

Gebruikers zien een AMBER Alert verschijnen als er in hun buurt een zoektocht gaande is naar een kind. Instagram gaat hiervoor onder meer de opgegeven woonplaats van gebruikers, IP-adressen en locatie-instellingen gebruiken.

Lees ook: Vrij Nederland: ‘Politie betaalde 1,8 miljoen euro voor overname Amber Alert’

„We weten dat de kans op het vinden van een vermist kind toeneemt als meer mensen ernaar uitkijken”, aldus Instagram. Het socialemediaplatform begint woensdag met het implementeren van de nieuwe functie, de verwachting is dat dit in de komende weken wordt afgerond. Behalve in Nederland, zullen de AMBER Alerts ook zichtbaar worden in onder meer België, Griekenland, Australië, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. „We werken aan uitbreiding naar andere landen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee