Toverland wil in 2023 vier nieuwe attracties openen

Toverland. 

Toverland. © Fotografie Kuit

Sevenum -

Toverland heeft bij de gemeente Horst aan de Maas een vergunning aangevraagd voor de bouw van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon. Als alles volgens plan verloopt, gaan die in 2023 open.

Marc van de Ven

Met de uitbreiding wil Toverland ervoor zorgen dat het themagebied uitnodigt om er langer te blijven en ook een bredere doelgroep aanspreekt, zegt woordvoerder Henk Janssen. In Avalon liggen nu achtbaan Fenix en boottocht Merlin‘s Quest. Welke nieuwe attracties er komen, wil Janssen niet zeggen. “Het zijn twee grote en twee kleine attracties, die we in 2023 willen openen. De komende zomer wordt er in ieder geval nog niet gebouwd, dus gasten ondervinden dan nog geen overlast.”

Overnachting

Volgens de site Looopings zou Toverland volgend jaar ook een verblijfsresort willen openen. Janssen zegt dat daarvoor nog geen concrete plannen liggen. “De wens voor een permanente overnachtingsmogelijkheid is er al langer. Op termijn zal die er waarschijnlijk komen. Nu hebben we net als afgelopen twee jaar een pop-up camping. Die loopt goed, daar zijn we blij mee.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee