Ga d‘r maar aan staan: één mijl en vier pils in vier en een halve minuut

Foto ter illustratie. 

Foto ter illustratie. © ING Image

Elsloo -

Stichting Ultraloop Stein houdt vrijdag 15 juli opnieuw een ludieke, eenmalige hardloopwedstrijd: de Fontein Beer Mile Run.

Redactie

In 2021 kwam de organisatie al met de Pizza-Donut-Pizza Run. De Beer Mile Run speelt zich af op het 1609 meter lange fietspad aan de Scharberg in Elsloo. Deelnemers moeten bij de start en vervolgens na vierhonderd, achthonderd en twaalfhonderd meter ‘verplicht‘ een pilsje drinken. Men komt dus met vier bier achter de kiezen over de streep. Bij elke post staan zogenaamde beer marshalls die erop toezien dat lopers hun glas daadwerkelijk volledig leegdrinken. Schrale troost voor de atleten: het gaat om alcoholvrij witbier.

Wereldrecord

„De Beer Mile Run is overgewaaid vanuit Amerika, waar het heel populair is”, meldt de organisatie. „Eigenaren Lonneke en Rik Brouns van Bierbrouwerij de Fontein in Stein zijn de sponsoren.”

Lees ook: Elslonaar (67) loopt honderdste marathon en denkt nog niet aan stoppen: ‘Maar tweehonderd ga ik niet halen’

Het huidige wereldrecord is in handen van de Canadees Corey Bellemore. Hij had vier minuten en achtentwintig seconden nodig voor de ‘biermijl’, een tijd waar fanatieke deelnemers zich op mogen stukbijten. Het aantal mensen dat mag meedoen is echter beperkt. Het maximum is vastgesteld op vijftig personen.

De start is om 20.00 uur in de Scharberg (Elsloo), ter hoogte van de t-splitsing met de Nicolaasstraat. Het inschrijfgeld bedraagt een tientje en dient bij de start te worden voldaan. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar hanszonders@gmail.com. Vermeld daarbij voornaam, achternaam, woonplaats en leeftijd.

Kijk voor meer informatie op ultraloopstein.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee