Openluchtmis Sjaasbergergank en kermis in Walem terug van weggeweest


 

 © MOMMERS, ANNEMIEK

Walem
Redactie

Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar nu kan het weer: de Sjaasbergergank bij de Kluis in Walem. Zondag 26 juni is het zover.

„Nooit had kluizenaar Arnoldus Haessen rond 1745 kunnen denken dat zijn Teunisbroodjes na ruim tweehonderdvijftig jaar uit zouden groeien tot de traditionele Sjaasbergergank, die in 2013 zelfs op de Nationale Lijst van Immaterieel Erfgoed werd geplaatst”, schrijft de organiserende stichting.

Lees ook: Relikwieën van kluizenaar Weerts terug in Walem

De Sjaasbergergank is een openluchtmis met aansluitend een oud-Limburgse kermis. De organisatie werkt hiertoe samen met buurtvereniging Walem. Het programma begint om 9.30 uur, als Sjaasberggangers vanuit Walem te voet richting Kluis trekken. Daar wordt vanaf 10.00 uur de mis gevierd. Om 11.00 uur start de kermis. Tuub3 en het Bergdorfduo zorgen voor de muziek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee