Tentoonstelling ‘125 jaar Charles Eyck’ in Kunsthuis Meerssen

Charles Eyck. 

Charles Eyck. © Jaques Voets

Meerssen
Redactie

In Kunsthuis Artistiek Meerssen is tot en met zondag 17 juli de tentoonstelling 125 jaar Charles Eyck te zien.

De bekende kunstenaar werd in 1897 in Meerssen geboren als vijfde telg van een gezin met veertien kinderen. Na eerst als veertienjarige jongen op de ‘Ceramique’ aan de slag te zijn gegaan, vanwege zijn passie voor tekenen, vertrekt hij zeven jaar later naar Amsterdam voor een studie aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Lees ook: Zorgen om bijzondere mozaïeken Charles Eyck op gevel slooppand Sittard: ‘Niet de eerste keer dat monumentale objecten verdwijnen’

„In het begin van de jaren twintig onderneemt hij studiereizen naar Zuid-Europa, waar hij zijn vrouw Karin Meyer leert kennen. Daarna kent hij zijn eerste successen en krijgt hij opdrachten voor kerkschilderingen, olieverfschilderijen, keramiek enzovoorts”, licht de organisatie toe.

Op de expositie zijn veel van zijn werken te zien. Bezoekers kunnen er van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur terecht. De toegang is gratis.

Adres: Beekstraat 24 in Meerssen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee