Werknemers hebben minder vrijheid gekregen van de baas

 © ANP

Sittard -

Werkgevers hebben de afgelopen jaren minder gedaan om overbelasting van hun werknemers te voorkomen. Zo kregen die minder vrijheid om zelf te bepalen hoe ze hun werk doen. Dit zeggen werkgevers in de ‘Werkgevers Enquête Arbeid 2021’ van TNO. Opmerkelijk is dat werknemers zelf een stuk positiever zijn.

Marc van de Ven

Waar werkgevers tussen 2014 en 2019 juist steeds meer maatregelen namen om bijvoorbeeld stress en overbelasting te voorkomen, is dat de afgelopen jaren weer flink gedaald. Dit geldt in alle sectoren, met uitzondering van de ICT-sector. De horeca- en recreatiesector nam net als in 2019 de minste maatregelen.

Vrijheid flink gedaald

Vooral de autonomie van de werknemer - belangrijk om overbelasting te voorkomen - is flink afgenomen. Nog maar 38 procent van de werkgevers zegt dat hun werknemers zelf kunnen beslissen hoe ze het werk doen. In 2019 was dit nog vijftig procent. Ook zelf het werk indelen daalde sterk, van 51 naar 37 procent. Het aantal werkgevers waar werknemers zelf hun werktijden en pauzes regelen, daalde van 45 naar 36 procent.

Corona

Corona heeft de aandacht voor het welzijn van werknemers geen goed gedaan, denkt Gerben Hulsegge, onderzoeker bij TNO. „Werkgevers hebben zich mogelijk beperkt gevoeld om maatregelen te kunnen nemen om psychosociale risico’s te verminderen, omdat andere zaken prioriteit hadden. Daar komt bij dat er in veel sectoren een tekort was aan personeel, waardoor de werkgever zich minder flexibel kon opstellen naar de eigen werknemers.”

Zorgwekkend

Hij spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. „Een goede balans tussen voldoende autonomie en de hoeveelheid werk is nodig om een hoge werkdruk te voorkomen. In de huidige situatie, met de krapte op de arbeidsmarkt en de vaak hoge taakeisen, is het juist van belang dat organisaties veel aandacht besteden aan deze maatregelen om zo werkstress te verminderen en verdere uitval te voorkomen.”

Medewerkers positiever

Opmerkelijk is dat werknemers zelf een stuk positiever zijn. In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die eerder dit jaar gehouden werd, zeggen werknemers dat ze dezelfde autonomie ervaren als twee jaar geleden. Hulsegge noemt de coronacrisis als mogelijke verklaring voor dit verschil in beleving.

„Misschien hadden werkgevers de indruk dat werknemers door corona niet veel keuze hadden in hoe ze hun werk moesten uitvoeren. Terwijl werknemers zelf meer autonomie ervoeren door de mogelijkheid tot thuiswerken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal