Video: ‘Spullen’ gevonden bij zoekactie naar 9-jarige Gino

Print

Politie start groot onderzoek aan het Vincent van Goghplein in Kerkrade. Video: Orange Media

De politie heeft vrijdagavond de zoektocht naar de 9-jarige vermiste Gino voortgezet bij een scoutinggebouw in de Kerkraadse wijk Haanrade. In de buurt van het Vincent van Goghplein hebben burgers spullen aangetroffen die mogelijk verband houden met de vermissing van de jongen.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gevonden. De politie wil daar nog geen details over kwijt. Leden van een forensisch team zijn voor het onderzoek ingeschakeld. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter ingezet.

Serieus

De politie zegt de vondst, die rond 19.00 uur werd gedaan, serieus te nemen. Omstreeks 21.00 uur zijn de afzettingslinten op het Vincent van Goghplein weer verwijderd toen het onderzoek was afgerond. De aangetroffen spullen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Familieleden van Gino kwamen na de melding snel ter plekke in Haanrade, maar zijn inmiddels weer vertrokken.

Video: ‘Spullen’ gevonden bij zoekactie naar 9-jarige Gino
Foto: Bas Quaedvlieg

Leden van het Veteranen Search Team, dat sinds vrijdagmiddag meezoekt naar de jongen, zijn bij het onderzoek betrokken. In het bosachtige gebied in de buurt kwamen vrijdagavond ook enkele veteranen bijeen.

Lees ook: Familie vermoedt dat Gino in een auto is gestapt: Duitse speurhonden pakken spoor op

Video: ‘Spullen’ gevonden bij zoekactie naar 9-jarige Gino
Foto: ANP

Speurhonden

De politie heeft vrijdag ook in de omgeving van Landgraaf naar de vermiste Gino gezocht. Daarbij zijn drones, speurhonden en een helikopter ingezet.

Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade, ongeveer anderhalve kilometer van de plek waar nu iets is gevonden. Zo’n zes kilometer verderop werd donderdagavond bij sportcomplex De Bende in Landgraaf een step gevonden die lijkt op die van Gino, al is nog niet officieel bevestigd dat het daadwerkelijk zijn step is.

Het veteranenteam, dat ook meezocht naar Anne Faber in 2017, heeft samen met tal van andere vrijwilligers meegezocht in Kerkrade.

Bekijk ook: Video: Emotionele oproep van zus vermiste Gino (9): ‘Laat hem gaan, het is het niet waard’

Video: ‘Spullen’ gevonden bij zoekactie naar 9-jarige Gino
Foto: Bas Quaedvlieg

De politie deed eerder op de dag aan dringend beroep op inwoners van Kerkrade en Landgraaf om beelden vrij te geven waarop de vermiste Gino te zien is, bijvoorbeeld gemaakt door een deurbelcamera of dashcam.

Een Duits zoekteam heeft de familie van de vermiste Gino laten weten zijn spoor ophoudt bij een adres aan de Hertogenlaan in Kerkrade. „Ze vermoeden dat Gino daar in een auto is gestapt”, zegt een contactpersoon van de familie. De politie Limburg kan hier nog niet op reageren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee