Man uit Geleen aangehouden in vermissingszaak Gino

De 9-jarige Gino. © Politie Limburg

Geleen -

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man in zijn woning in Geleen aangehouden.

Redactie

De man wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Gino, meldt de politie. De 9-jarige jongen is nog niet terecht.

Lees ook: Gino (9) woonde pas sinds één week bij zijn zus: wie is wie in dit Kerkraads kinderdrama

„De zoekactie naar de verblijfplaats van de jongen gaat onverminderd door”, aldus de politie. Gino verdween woensdagavond in Kerkrade. Volgens zijn zus ging hij nog even voetballen op een speelplek in de buurt. Om half acht had hij terug moeten zijn.

‘Getuigen zien Gino met man vertrekken’

De Belgische website Het Laatste Nieuws meldt zaterdag dat getuigen Gino woensdagavond hebben zien vertrekken met „een man die zich voordeed als voetbaltrainer”. De woordvoerder van de politie kon dit zaterdag niet bevestigen. „Als het zo is dat die getuigen dat hebben gezegd, dan zijn we daar bekend mee. We hebben heel veel getuigen gehoord, er is met iedereen gesproken die aanwezig was op het voetbalveldje op de dag van de vermissing. Dus dan is dit verhaal ook bekend.”

De politie gaf al eerder aan dat Gino in ‘acuut levensgevaar’ verkeert en dat er rekening moet worden gehouden met een misdrijf.

Vrijdagavond zocht de recherche nog in een bos bij het Vincent van Goghplein in Kerkrade, waar een burger ‘spullen’ gevonden had die mogelijk verband hebben met de vermissing. Zaterdagochtend kon de politiewoordvoerder nog niets zeggen over die spullen. „We zijn bezig met de analyse van alles wat er binnen is gekomen.” Donderdag werd in Landgraaf een step gevonden. Of deze step van Gino is, kon de politie tot dusver ook nog niet zeggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Video: ‘Spullen’ gevonden bij zoekactie naar 9-jarige Gino

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal