Lichaam gevonden in Geleen: politie houdt er ernstig rekening mee dat het van vermiste Gino (9) is

Lichaam gevonden in Geleen: politie houdt er ernstig rekening mee dat het van vermiste Gino (9) is. © Track’88

Geleen -

De politie heeft zaterdagochtend een lichaam gevonden bij een groot onderzoek in de Opbraakstraat in Geleen. Er wordt ernstig rekening gehouden dat het gaat om het lichaam van de vermiste Gino.

Redactie

„De impact van deze vondst is groot voor familie, hulpverleners en iedereen die de afgelopen dagen heeft meegezocht”, voegt de politie eraan toe. Op dit moment maakt de politie niet meer informatie bekend. Op een later moment wordt er een persconferentie gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In datzelfde Geleen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man van 22, over wie nog geen verdere gegevens bekend zijn gemaakt, in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning.

Waar exact in Geleen die aanhouding heeft plaatsgevonden, meldt de politie niet. Advocaat Sjanneke de Crom van de verdachte kan er verder niets over kwijt omdat haar client in beperkingen zit, behalve dan dat hij verdacht wordt van ontvoering.

Lees ook: Arrestant in zaak-Gino verdacht van ontvoering

De hele ochtend is het een komen en gaan van buurtbewoners. In de verte, achter de woningen aan de Opbraakstraat in Geleen, doet de politie onderzoek naar de vermiste Gino. Ze zeggen allemaal enorm geschrokken te zijn van het nieuws.

De politie zet een steeds groter gebied in de wijk af om nieuwsgierigen op afstand te houden. Inmiddels zijn er rond de plaats delict zwarte schermen geplaatst.

Brand

De tent rond de plaats delict staat op de openbare weg, tussen een perceel en een fietspad. Op enkele meters afstand van twee huizen in de Opbraakstraat waar recent een grote brand is geweest. In één van de huizen zou hennep zijn gekweekt. Beide huizen zijn sinds de brand niet meer bewoond.

De mensen die de afgelopen dagen hebben gezocht zijn ook naar de wijk Landgraaf in Geleen gekomen: ,,We vrezen het ergste en daarom willen we hier bij elkaar zijn’’, zegt één van hen: ,,De familie is door de politie opgevangen.’’

Lichaam gevonden in Geleen: politie houdt er ernstig rekening mee dat het van vermiste Gino (9) is. © Orange Media

 © AS Media

 © De Limburger

 © ANP

 © Track 88

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal