Informatieavond over nieuw op te richten Alzheimer Café Roerdalen

 

 © Gemeente Roerdalen

Melick
Silke van Deelen

Er zijn plannen voor de oprichting van een Alzheimer Café in Roerdalen. Daartoe houdt de gemeente een informatieavond op 16 juni in Melick.

Het aantal inwoners met dementie neemt de komende jaren ook in de gemeente Roerdalen toe. De gemeente wil daar samen met de inwoners op voorbereid zijn. Daarom zijn er plannen voor de oprichting van een Alzheimer Café in Roerdalen. Het idee is om, één avond per maand, het Alzheimer Café te openen voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café kunnen mensen samen praten over dementie en informatie met elkaar delen. Ook worden er sprekers uitgenodigd die vertellen over onderwerpen die mantelzorgers en mensen met dementie raken. Denk aan een geriater die vertelt over het verschil tussen vergeten en vergeetachtigheid, een notaris die uitlegt hoe een testament goed kan worden opgesteld of iemand die vertelt over de kracht van muziek bij dementie.

De avonden in het Alzheimer Café worden georganiseerd door vrijwilligers en professionals. De gemeente is nog op zoek naar vrijwilligers die deze avonden willen leiden en coördineren en vrijwilligers die gastvrouw en gastheer willen zijn. Wie hier interesse in heeft, is welkom op donderdag 16 juni om 19.30 uur tijdens de informatieavond in Trefpunt Apollo, Apollolaan 2 in Melick. Deze avond vertelt wethouder Loes Vestjens meer over waarom aandacht voor Alzheimer in de gemeente Roerdalen zo belangrijk is en volgt tevens meer informatie over de opzet van het Alzheimer Café.

Aanmelden voor deze avond hoeft niet, maar mag wel via e-mail info@apollovitaal.nl. Vrijwilligers kunnen zich ook meteen aanmelden via tel. 06-83495509.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee