Diverse activiteiten tijdens de landelijke slootjesdagen in Kasteelpark Born

 

 © Kasteelpark Born

Born
Silke van Deelen

Bezoekers van het Kasteelpark Born kunnen op zaterdag 11 en zondag 12 juni met eigen ogen zien welke diertjes er in het water leven tijdens de Landelijke Slootjesdagen.

Op deze dagen zijn er diverse activiteiten. Van 13.00 tot 17.00 uur staan de schepnetjes klaar. Daarmee worden kleine diertjes uit het water gevist om ze te bekijken onder de microscoop. Met behulp van speciale zoekkaarten kunnen de aanwezigen opzoeken hoe de waterdiertjes heten. Medewerkers van IVN en het Kasteelpark helpen daarbij.

In de Koelekop kunnen bezoekers kennis maken met de Afrikaanse lepelaars die de hele dag in het water op zoek zijn naar eten. In het park bevinden zich ook grote dieren, jonge zwaantjes en de lammetjes. Er is een speeltuin en een terras.

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is 7 euro voor kinderen en 9,50 euro voor volwassenen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee