Zoektocht naar vliegtuigwrak in haven Rotterdam gaat door

Een politiehelikopter zoekt naar slachtoffers van de crash in het Calandkanaal. 

Een politiehelikopter zoekt naar slachtoffers van de crash in het Calandkanaal. © REGIO15

De zoektocht naar het neergestorte vliegtuigje in de haven van Rotterdam gaat maandag verder. Het vliegtuigje met twee inzittenden stortte zondagavond neer in het Calandkanaal. De veiligheidsregio spreekt van een noodlottig ongeval. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat de kans dat de inzittenden nog in leven zijn „eigenlijk nihil is.” Desondanks wordt nog steeds naar hen gezocht.

RedactieBron: ANP

De veiligheidsregio werd rond 18.50 uur gealarmeerd over de mogelijke crash, maar het is onduidelijk hoeveel tijd er zat tussen de crash en het moment van de melding. Rond 21.00 uur werd volgens de woordvoerder overgegaan tot bergen, omdat „redelijkerwijs te verwachten was” dat de slachtoffers niet meer leven.

Lees ook: Crash vliegtuigje in havengebied Rotterdam, zoektocht naar twee dodelijke slachtoffers

Ter plekke zijn brokstukken aangetroffen met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Van welk type is nog niet bekend. Wel is bekend dat het toestel eerder op de dag was opgestegen uit Oost-Duitsland en onderweg was naar Frankrijk.

Er zijn op de plaats van het ongeval kledingstukken gevonden. Ook is er een oliespoor zichtbaar.

 

 © VR PRESS

Hulpdiensten zoals de kustwacht, de brandweer en de politie zijn met divers materieel in het water op zoek naar het wrak, met name naar de romp van het vliegtuig met daarin de inzittenden. Doordat er veel scheepvaart en stroming in het zoekgebied is, bevinden resten van het wrak zich op meerdere plaatsen, wat de zoektocht bemoeilijkt.

Bij het zoeken wordt onder meer een onderwaterdrone met sonar gebruikt. Ook zijn beroepsduikers ingezet om tot op 24 meter diepte te zoeken. Er is ook een helikopter ingezet.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde zondagavond naar het Rotterdamse havengebied te gaan voor een verkennend onderzoek naar de situatie. Het werk van deze raad is onderzoek doen naar de achterliggende oorzaak van voorvallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee