Winnende kunstwerken onthuld tijdens expositie voor jubilerend Gemengd Koor Crescendo uit Doenrade

Crescendo tijdens een repetitie. © Françoise Petersen

Doenrade -

In het kader van het 75-jarig bestaan van Gemengd Koor Crescendo exposeren zondag 12 juni vijftien kunstenaars in Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade.

de redactie

Deze regionale kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt van een impressie, waarbij aan drie criteria moest worden voldaan. Zo moest ‘mens en muziek’ worden uitgebeeld en specifiek de koormuziek en steekwoorden als harmonie, samenzang en emotie. Verder diende ook de locatie en sfeer met de steekwoorden gemeenschapsband, saamhorigheid en authenticiteit zichtbaar te zijn en als laatste de historie met de steekwoorden vroeger en nu, historie en verbinding.

Een jury, bestaande uit José Henssen (Studio63 in Einighausen), Maurice Stassen (Galerie Giardino in Berg en Terblijt) en Math Dirks (Sittardse zanger/dirigent), beoordeelt de werken, waarbij de eerste prijs 1000 euro ontvangt, de tweede plek 500 euro en plaats drie 250 euro.

De expositie start om 12.00 uur en de uitleg en prijsuitreiking zal tussen 13.00 en 14.00 uur plaatsvinden. Voorafgaand aan de expositie zal Gemengd Koor Crescendo om 10.00 uur in de parochiekerk St. Jozef in Doenrade de mis opluisteren. Na de dienst zal schutterij St. Michaël het jubilerende koor begeleiden naar Gasterie Dobbelsteyn.

Lees ook: Bij zangkoor Crescendo uit Doenrade heerst al 75 jaar een familiegevoel

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal