Woning in Herkenbosch op slot na vondst hennepplantage

 © ANP

Herkenbosch -

De woning aan de Van der Renneweg in Herkenbosch waar afgelopen april een hennepkwekerij werd gevonden moet drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Monique de Boer-Beerta dinsdag besloten.

onze verslaggever

In de garage van de woning werd op 26 april een plantage van in totaal negentig hennepplanten gevonden. Vanwege de hoeveelheid planten en de professionele inrichting wordt aangenomen dat de oogst bedoeld was voor drugshandel, zo meldt de gemeente.

Voor de plantage werd ook illegaal stroom afgetapt. Daardoor was er ook sprake van een brandgevaarlijke situatie en is besloten om de woning verplicht voor drie maanden af te sluiten. Op die manier wil de gemeente garanderen dat er in de omgeving veilig gewoond en geleefd kan worden.

Naast de woning in Herkenbosch werden er op 26 april ook nog in twee andere woningen - in Herkenbosch en Vlodrop - hennepplantages ontdekt. Vooralsnog heeft de burgemeester hier nog geen besluit genomen om deze te sluiten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal