Titelverdediger Mike Teunissen niet in ZLM Tour

Mike Teunissen in actie in Parijs-Nice van dit jaar. © Getty Images

Wielrenner Mike Teunissen staat woensdag niet aan de start van de ZLM Tour, de meerdaagse rittenkoers die hij in 2019 won en die de afgelopen twee jaar niet kon doorgaan vanwege corona. De Jumbo-Visma-renner uit Ysselsteyn is nog onvoldoende hersteld van een valpartij in de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen.

Tom van der Wilt

Teunissen viel nu ruim een week geleden hard tegen het asfalt met een snelheid van ruim zestig kilometer per uur. Hij liep daarbij geen breuken op, maar wel forse schaafwonden en een pijnlijke dij. Uiteindelijk reed Teunissen de etappe nog uit en sprintte hij naar een zevende plaats.

Toch duurt zijn herstel langer dan verwacht, valt te lezen op zijn eigen website. „Ik voelde me deze week een paar dagen niet fit. Ook het herstel na de valpartij in Noorwegen kostte helaas meer tijd, dan ik zelf had verwacht. Ben zaterdag weer begonnen met fietsen. In overleg met ploeg kiezen we voor meer hersteldagen en hoop ik aan de start te staan in Zwitserland.”

De Ronde van Zwitserland, de laatste grote koers in de voorbereiding op de Tour de France, begint komende zondag en duurt tot 19 juni. Daarna volgt nog de nationale titelstrijd op 24 juni in Drenthe (VAM-berg). Teunissen is nog volop in de race voor een plek in de selectie voor de Tour en zal in Zwitserland moeten aantonen dat hij voor een van de resterende plekken in aanmerking komt.