Wat kun jij doen om te verduurzamen?

 © Pexels.com

Wat kun je nu zelf écht doen om te verduurzamen? Lees hier alle tips van onze partners

Onze Partners

Samen bouwen aan een duurzaam LimburgDat is de boodschap waarmee de WoonWijzerWinkel Limburg zich de komende jaren gaat inzetten om huishoudens en gemeentes te helpen bij de weg naar een duurzame toekomst.

Mede door ons onafhankelijk adviesgesprek kunnen wij woningeigenaren en eigenaren van bedrijfspanden, in verschillende Limburgse gemeentes helpen bij de eerste stappen van het verduurzamen van hun woning/bedrijfspand. Samen kijken we naar mogelijkheden binnen je woonsituatie, budget en mogelijke aansluitende subsidies. Is jouw gemeente een partner van de WoonWijzerWinkel Limburg, dan kun je vaak ook nog gebruik maken van mooie acties! Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl/limburg voor meer informatie over het adviesgesprek.

#Kleine bespaarders # Isolatie en ventilatie # Verwarmen en koelen # Warmtepomp installaties # Zonnepanelen en PVT # Zonneboilers # Energieopslag # Duurzaam (ver)bouwen # Waterklaar oplossingen # Subsidies en Financiering # Vrijblijvende kwaliteitsoffertes # Extra uitvoeringsgarantie


De eerste Cradle 2 Cradle wijk van Limburg wordt in Venlo gebouwdDe gemeente Venlo en bouwbedrijf Jongen delen een droom van duurzaam en energiebewust wonen. Deze droom wordt werkelijkheid in woonwijk “Vendervaart” aan de oude Turfstaat in de Venlose wijk ’t Ven.

Hier ontstaat de eerste Cradle 2 Cradle woonwijk van Limburg! Een woonwijk met woningen die de sleutels bieden tot wonen in balans. Met maximale grip op het binnenklimaat en minimale impact op het buitenklimaat. De woningen worden in twee fases gerealiseerd, 9 woningen in de eerste en 41 woningen in de tweede fase.

Wonen met nieuwe energieOntwikkelingsmanager Frank van Gemert licht toe: ”We weten allemaal dat het hard nodig is om beter met het milieu om te gaan. Daarom zijn wij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een woning die de bewoner alle controle geeft op energie gebruik en woonindeling. Tal van slimme innovaties zijn toegepast zoals daken met zonnepanelen, deels groene gevels, optimale isolatie en wadi’s in het openbaar gebied. Bewoners wekken bijna alle energie zelf op, hergebruiken hemelwater en hebben de luchtkwaliteit in eigen hand. Goed voor het milieu en voor de portemonnee.”

Duurzame woonpioniers gezochtGemeente Venlo en bouwbedrijf Jongen zijn overtuigd dat het kan! Wonen in balans met het milieu, met veranderende woonwensen en in balans met de omgeving. Woonwijk Vendervaart zal dit bewijzen. Zij zijn op zoek naar duurzame pioniers. Pioniers die samen willen bouwen aan deze duurzame woonwijk. Geïnteresseerden vinden meer informatie en kunnen zich inschrijven op www.vendervaart.nl.


Opgeladen de zomer in met WealerWil jij deze zomer de overstap maken naar elektrisch rijden? Profiteer nu nog van de korte levertijd op de Volkswagen ID.4 en ID.5. Klik hier en plan vandaag nog jouw proefrit in of vraag een offerte aan!

De Volkswagen ID.5Wie zei dat elektrisch niet elegant kan zijn? De ID.5 bewijst het tegendeel. Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert ‘ie de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

De Volkswagen ID.4Maak kennis met de ID.4, onze volledig elektrische SUV met een actieradius tot 520 km**. De ID.4 combineert moeiteloos de ruimte en het comfort van een SUV met het duurzame karakter van een elektrische auto. Technische snufjes, vernieuwend design: het ontbreekt je aan niets in de ID.4. Wedden dat je niks anders meer wilt?

Plan jouw proefrit of vraag een offerte aan!


Duurzaam & KlimaatadaptiefHet begon met de Club van Rome, autoloze zondagen, zure regens, ozongaten en plastic soep.

In 1997 heb ik de eerste ecologische wijk van Nederland ontwikkeld: Molenveld B in Roermond. Minder plastic, minder lood en zink, chemie- en stralingsvrij; de eerste privé ondergrondse verkabeling van een bestaande bovengrondse hoogspanningslijn tussen Herten en Roermond. Ultiem duurzaam.

In 2016 ligt de nadruk op energie. ’t Parcje is het eerste plan met nulenergiewoningen. Een oorverdovend financieel succes in 2022. Waardevast als nooit eerder gezien. Voor een beter klimaat werd een verlaging van de omgevingstemperatuur bereikt door heel veel groen, bestaand en nieuw o.a. 250 fruitbomen, lichte kleuren voor wegen en bestrating en witte huizen. Het regenwater wordt opgevangen en volledig geïnfiltreerd.

Nog voordat burger en overheid de effecten van ’t Parcje hadden gezien en geaccepteerd startte ik eind 2020 Maasparcje.

We kunnen het energieverbruik terugdringen! De komende decennia kunnen we echter nooit de ingezette klimaatveranderingen terugdraaien. In Maasparcje reageren we niet maar anticiperen we op de grollen van het klimaat en de Maas. We maken er net als in Molenveld B en ’t Parcje een voordeel van.

Het plan is 100% veilig bij hoog en nog hoger water, groener, voorkomt afval in de rivieren. Voorkomt jaarlijks gezeul met caravans en verlengt het seizoen.

Er bestaat geen waardevast en duurzaam meer als er geen klimaatadaptief bij staat.

Dat is goed voor mens, dier en milieu en extreem lang houdbaar en financieel aantrekkelijk.

Duurzaam en Klimaatadaptief: www.parcje.nl


Vloerverwarming Limburg is klaar voor de toekomst!De energietransitie - waar iedereen vroeg of later mee te maken krijgt - heeft gevolgen voor de wijze waarop wij bijvoorbeeld de temperatuur in onze woningen regelen.Voor 2050 moeten alle huizen in Nederland van het gas af en daar houden wij nu al rekening mee.

Vloerverwarming Limburg loopt mede voorop als het nieuwe technologieën betreft voor energiezuinige vloerverwarmingssystemen.Van ons krijgt u niet alleen het beste advies voor nu maar ook voor later. We willen niet dat u spijt krijgt van uw investering, maar dat u juist blij bent dat u op tijd een verstandige keuze heeft gemaakt.

Vloerverwarming Limburg staat garant voor comfortabele warmte en een aangename prijs.Vanuit Sittard bedienen wij klanten in Zuidoost-Nederland, België en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Dat wij overal gevraagd worden heeft meerdere redenen:

U heeft binnen 24 uur na aanvraag een eerste offerte;We zijn scherp geprijsd;Onze medewerkers zijn vakbekwaam en VCA-gecertificeerd;We werken snel en zijn flexibel;Onze levertijden zijn kort en de service is optimaal;We werken uitsluitend met A-kwaliteit producten en onderdelen.

Voor meer informatie: www.vloerverwarminglimburg.nl