300 Heerlense studenten in gesprek met het bedrijfsleven

 © Getty Images

Heerlen -

Het VISTA college heeft samen met Gilde Opleidingen het DigiWise event georganiseerd dat woensdag 8 juni plaatsvindt op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De ICT-opleidingen van Gilde en VISTA werken samen om de digitale vaardigheid en weerbaarheid van de toekomstige werknemers in Limburg te verbeteren.

Redactie WijLimburg, Rob Buchholz

Tijdens de bijeenkomst gaan ongeveer 300 studenten in gesprek met het bedrijfsleven. Zij krijgen de kans om workshops te bezoeken waarbij het thema ‘de ICT-er van de toekomst’ centraal staat. Denk hierbij aan onderwerpen als hacken, metaverse, solliciteren, startups en Internet of Things, maar ook demonstraties van Data Visualisatie (VR/AR). Verder krijgen studenten zelf de kans zich te presenteren en te vertellen wat ze tot nu toe in hun opleiding hebben bereikt.

Beide onderwijsorganisaties hanteren een nieuwe onderwijsvorm, Challenge Based Learning, waarbij de studenten binnen de opleidingen ICT Systems & Devices en Software Developer worden klaargestoomd voor het beroep van de toekomst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal