DeWolff maakt samen met onder meer S10 en DI-RECT kans op Gouden Notenkraker

DeWolff tijdens een optreden in 2021. © Rob Oostwegel

De Limburgse band DeWolff staat op de longlist voor de Gouden Notenkraker. Een prijs waarin musici en acteurs elkaar eren voor hun prestaties.

Redactie

Naast DeWolff, zangeres S10 en DI-RECT staan ook Fresku, Krezip, Colin Benders, Joep Beving, Sevdaliza, Snelle, Son Mieux en Typhoon staan op de longlist voor de prijs.

De Gouden Notenkraker is een jaarlijkse prijs waarmee Nederlandse musici en acteurs elkaar eren voor de meest opvallende, artistieke of smaakmakende podiumprestaties. Collega-musici bepalen via een stemming wie in aanmerking komen voor een Gouden Notenkraker.

De shortlist voor de Gouden Notenkraker wordt begin juli bekendgemaakt. De uitreiking zal plaatsvinden op 20 september in de Melkweg in Amsterdam. Ook de Zilveren Notenkraker, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent zal worden uitgereikt. De artiesten die daar kans op maken zijn 4B2M, Antoon, Blanks, Froukje, Goldband, Meau, Merol, Pink Oculus, Smandem, Sophie Straat en WIES.

Spinvis ontving de prijs in 2021. Eerdere edities werden gewonnen door Eefje de Visser, MY BABY, De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal