Oud-minister Sander Dekker ernstig gewond bij val met racefiets, verdachte vrouw aangehouden

Hulpdiensten aanwezig in Monster. © De Telegraaf/VRPress

Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een val van zijn racefiets in de duinen van Monster. Een 42-jarige vrouw uit Monster wordt verdacht van betrokkenheid bij het ongeluk en is volgens de politie aangehouden voor poging zware mishandeling en poging doodslag.

Marieke van Essen

Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur op het Schelpenpad. Volgens ooggetuigen zou een wandelaarster de oud-minister, die hard zou hebben gereden, bij de arm hebben gepakt, waardoor hij hard ten val kwam. Hulpdiensten, waardoor ook de Reddingsbrigade, waren snel ter plaatse in het uitgestrekte duingebied.

De gewonde Dekker werd in een zogeheten vacuümmatras gelegd en met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien het slachtoffer over de kop is geslagen, is er volgens een politiewoordvoerster sprake van zwaar letsel. Dekker heeft onder andere zijn ribben, sleutelbeen en bekken gebroken, dat meldt een voormalig woorvoerder van Dekker.

De 42-jarige verdachte zit vast en wordt nog verhoord, aldus een politiewoordvoerster.

Spanje

Het is niet voor het eerst dat Dekker met zijn racefiets valt. In 2016 brak hij zijn heup tijdens een vakantie in Spanje. Drie jaar eerder brak hij zijn sleutelbeen en in 2013 was het een loslopende hond waardoor hij zijn sleutelbeen, een elleboog, rib en pols brak. Eind vorig jaar maakte Dekker bekend zal niet terugkeert in het kabinet-Rutte IV.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal