Bouw & Infra Festival moet leerlingen enthousiasmeren voor de bouw

 

 © ANP / Robin Utrecht

Beek -

Bouwend Nederland verzorgt op vrijdag 17 juni een evenement voor leerlingen. De locatie is Steenfabriek VanderSanden en opleider Bouwmensen in Beek. Meer dan 25 bouw- en infrabedrijven doen mee om leerlingen uit Limburg enthousiast te maken voor werken in de bouwwereld.

Lieke Rijkx

Bijna 600 leerlingen van 15 scholen hebben zich tot nu toe aangemeld. Via een route over het terrein zien zij verschillende aspecten van het bouwproces. Denk aan het prefabriceren, het aanleggen van een weg en het bedienen van machines en simulatoren. De route eindigt op een innovatieplein waar leerlingen kunnen kennismaken met moderne technieken in de bouw en infra zoals VR-brillen, drones, exoskeletten en robots. Om de kennis die leerlingen tijdens het festival opdoen te testen, neemt Maurice Graef, oud-profvoetballer van VVV en Roda JC, een quiz af.

Dag van de Bouw

Een dag later, op 18 juni, vindt de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee