Van Aert grijpt weer nipt naast dagzege in Dauphiné, Ganna de sterkste in tijdrit

Ganna was ongenaakbaar © ANP/HH

Filippo Ganna heeft op indrukwekkende wijze de tijdrit in de Criterium du Dauphiné op zijn naam geschreven. Tijdens de vierde rit - een race tegen de klok over 31,9 km - was de Italiaan nipt voor Wout van Aert de rapste. De Belg van Jumbo-Visma kwam 2 seconden en 30 honderdsten tekort op de finishlijn.

Redactie

Van Aert behoudt wel de leiderstrui. De Belg wilde zijn flater van dinsdag - toen hij te vroeg juichte bij de finishlijn - goedmaken en leek onderweg hard op weg om zelfs de tijd van Ganna te kloppen. Maar de Italiaan reed vooral een imponerend tweede gedeelte van de tijdrit.

Toen het vervolgens ook nog eens begon te druppelen tegen het einde van de race tegen de klok van de Belg, leek hij definitief kansloos om de fenomenale Italiaan te kloppen. Hij werd echter toch nog nipt tweede en wist hiermee zijn leiderstrui te verstevigen.

Ganna reed een gemiddelde van 53,9 km per uur.

Opnieuw etappewinst voor Wiebes in Women’s Tour

Lorena Wiebes heeft ook de derde etappe van de Women’s Tour gewonnen. De 23-jarige wielrenster van Team DSM kwam na een heuvelachtige rit van ongeveer 108 kilometer als eerste over de streep na een massasprint. De Australische Alexandra Manly (BikeExchange-Jayco) en de Amerikaanse Coryn Labecki (Jumbo Visma) eindigden als tweede en derde.

Wiebes boekte haar tweede zege op rij in de Women’s Tour, nadat ze dinsdag al de tweede etappe op haar naam had geschreven. Tijdens de eerste etappe kon ze vanwege een valpartij in een van de laatste bochten niet meesprinten om de winst. De Française Clara Copponi pakte de winst in de openingsetappe.

De Women’s Tour door Groot-Brittannië telt zes etappes en eindigt zaterdag in Oxford.