Oekraïense vluchtelingen opgepakt voor mensenhandel in Horst en Gennep

 

 © ANP

Horst -

Twee Oekraïense vluchtelingen zijn opgepakt voor mensenhandel en oplichting, in opvanglocaties in de gemeenten Horst aan de Maas en Gennep.

Redactie

De twee, van 36 en 41 jaar, werden aangehouden in de woningen waar ze tijdelijk als vluchteling verblijven, gelegen in Peel en Maas en de Brabantse gemeente Land van Cuijk.

De politie kwam in actie na meldingen van alerte gemeenteambtenaren. Na de aanhoudingen werd een van de tijdelijke woningen doorzocht. Daarbij zijn twee auto’s en diverse gegevensdragers in beslag genomen.

In opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen in Horst aan de Maas en Gennep zouden ze landgenoten hebben opgelicht, meldt een woordvoerster van de politie. Hoe ze dat hebben gedaan en hoeveel ze daarbij buit hebben gemaakt, wil ze niet zeggen. „We zijn nog volop bezig met het onderzoek en kunnen verder geen details melden”, aldus de woordvoerster.

De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en mogen alleen contact hebben met hun advocaten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee