Ziekenhuis VieCuri versoepelt coronaregels en past bezoektijden aan

De entree van VieCuri in Venlo. © Laurens Eggen

Venlo/Venray -

Ziekenhuis VieCuri gaat zijn coronaregels versoepelen. De reden hiervoor is het lage aantal coronapatiënten en de daling van het aantal besmettingen in de regio.

Tijn Peerlings

In beide locaties van VieCuri, Venlo en Venray, is het vanaf maandag 13 juni weer toegestaan om samen naar een poli-afspraak te komen, is het niet langer nodig om anderhalve meter afstand te houden en hoeft er op de verpleegafdeling geen mondmasker meer gedragen te worden.

Daarnaast zijn er alle dagen van de week weer twee bezoekmomenten. Wel heeft het ziekenhuis besloten de bezoektijden aan te passen. Dit is gedaan op basis van enquêteresultaten gehouden onder zorgprofessionals en patiënten. Bezoekers kunnen voortaan in de middag van 14.00 tot 15.00 uur en in de avond van 18.30 tot 20.00 uur op bezoek komen.

Basisregels

De basisregels, zoals het regelmatig desinfecteren van de handen en het niet schudden van handen, blijven van toepassing. Daarnaast benadrukt het ziekenhuis dat mensen die het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand wel nog willen handhaven, moeten worden gerespecteerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal