Terminal Eindhoven Airport dicht na vondst mogelijk vuurwapen, vluchten uitgeweken naar vliegveld Beek

 © ANP

Op Eindhoven Airport zijn donderdag vluchten geannuleerd nadat de terminal van het vliegveld afgesloten werd vanwege een mogelijke vuurwapenvondst.

RedactieBron: ANP

In de handbagage van een passagier werd een voorwerp gevonden „dat op een vuurwapen leek”, zei de marechaussee. Zeker acht vertrekkende vluchten zijn tot dusver geschrapt. Maastricht Aachen Airport meldt dat twee vluchten van Wizz Air zijn uitgeweken naar de luchthaven in Beek.

De luchthaven vraagt passagiers van wie de vlucht is geannuleerd naar huis te gaan om daar online om te boeken. Het zou niet mogelijk zijn dat op het vliegveld te doen. Op beelden is te zien dat het erg druk is op Eindhoven Airport en er ook buiten veel passagiers staan te wachten.

Lees ook: Reiswereld wil dat Schiphol drukte oplost: ‘Mag geen Peppi en Kokki-luchthaven worden’

Reizigers mogen sinds ongeveer 13.15 uur de terminal niet meer in. De veiligheidscontroles zijn volgens het vliegveld rond 15.00 uur hervat, maar de terminal blijft vooralsnog dicht zodat de rijen voor de controles weggewerkt kunnen worden. Hoe lang dat nog duurt, is nog niet duidelijk.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee was er geen sprake van een dreigende situatie en is het vrijwel zeker dat het niet om een vuurwapen ging dat werd aangetroffen. Volledig uitsluitsel kon de zegsman daar nog niet over geven, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

De marechaussee wordt standaard ingeschakeld bij een melding van een mogelijk vuurwapen, stelt een woordvoerder. Het voorwerp verscheen op een scan bij de controle. Naast annuleringen hebben reizigers ook te maken met vertraagde vluchten en zijn meerdere inkomende toestellen omgeleid naar andere luchthavens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal