Honderdjarige Sint Blasius uit Cadier en Keer viert eeuwfeest na corona in feesttent

 

 © Jean-Pierre Geusens

Cadier en Keer -

Fanfare Sint Blasius uit Cadier en Keer viert in het weekend van 24 tot en met 26 juni ‘eindelijk’ haar eeuwfeest. Alle activiteiten vinden plaats in een feesttent op het plaatselijke Raadhuisplein.

Redactie

„Corona gooide eerder helaas roet in het eten, maar van uitstel kwam geen afstel. De fanfare heeft alle registers opengetrokken om er een onvergetelijk feestweekend van te maken. Een feest, waarvoor alle inwoners van Cadier en Keer en omstreken uitgenodigd zijn”, meldt Sint Blasius.

Programma

De festiviteiten beginnen op vrijdag om 19.30 uur met een jubilarissenhuldiging. Aansluitend treedt orkest 2 The Limit op. De entree is gratis. Zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur staat eerst de Keerder middag op het programma. Het jeugdorkest, leerlingen van Spelenderwijs, de fanfare en de dansmarietjes van carnavalsvereniging de Klenderaire zorgen voor het vermaak.

Lees ook: St. Blasius, al 100 jaar trots van Keer; fanfare trapt viering eeuwfeest af met optredens en presentatie jubileumboek

Om 20.00 uur begint een feestavond met muziek van de 10 Feet Up Band. John Tana treedt op als gastartiest. Na de optredens neemt DJullio het stokje over. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten een tientje (12,50 euro aan de kassa).

Op de afsluitende zondag beginnen de festiviteiten om 11.00 uur met frühshoppen. De ‘polka power band’ Wahnsinn zorgt voor stimmung. Later is er nog een loterijtrekking en laat DJ Nando opnieuw van zich horen. Entree: drie euro in voorverkoop (vier euro aan de kassa).

Kaarten bestellen kan hier. Er zijn ook passe-partoutkaarten te koop, waarmee men drie dagen toegang heeft tot alles festiviteiten. Prijs: twaalf euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee