Kooij laat zich verrassen en mist tweede ritzege ZLM Tour

Olav Kooij. 

Olav Kooij. © Getty Images

Wielrenner Olav Kooij heeft net naast zijn tweede ritzege in de ZLM Tour gegrepen. De renner van Jumbo-Visma, die woensdag de eerste etappe had gewonnen, eindigde in de tweede etappe als tweede. Hij moest in de rit van Veere naar Goes over ruim 183 kilometer de Italiaan Jakub Mareczko voor zich dulden. De Italiaanse topsprinter Elia Viviani eindigde als derde.

redactie

Een vrij grote groep stoof in de laatste kilometer op de finish af, waarbij Kooij in een zetel leek te zitten. Ploeggenoten van Jumbo-Visma brachten hem in stelling, maar op een rotonde enkele honderden meters voor de meet liet het ‘treintje’ van Jumbo-Visma zich verrassen door een uitval van Ineos-Grenadiers. Mareczko, die voor Alpecin-Fenix rijdt, sprong mee en bleek op het einde de beste benen te hebben. Kooij kwam te laat om de Italiaan nog voorbij te kunnen steken. De Nederlander behield wel de leiderstrui.

„We maakten wel een foutje bij die rotonde. Dat was balen, want we hadden als ploeg het overwicht in de koers en hadden het eigenlijk moeten afmaken”, zei Kooij aan de finish. „Ik ben wel blij dat ik de leiderstrui heb behouden.”

De ZLM Tour bestaat uit vijf etappes, die door Zeeland, Limburg en Noord-Brabant gaan. De derde etappe op vrijdag voert over de Limburgse heuvels van Heythuysen naar Buchten.