Video: Stille tocht voor Gino trekt door Maastrichtse wijk: ballonnen, bloemen en knuffels

Print

Stille tocht voor Gino trekt door Maastrichtse wijk: ballonnen, bloemen en knuffels. Video: Orange Media

Maastricht -

Enkele duizenden mensen liepen donderdagavond in Maastricht mee met een stille tocht voor de 9-jarige Gino, die vorige week dood werd gevonden in Geleen.

De stoet vertrok vanuit het buurtcentrum Mariaberg en trok onder meer langs de woning in de Gildenweg, waar Gino met zijn moeder woonde. Het is de tweede herdenkingstocht voor Gino. Woensdagavond trok een tocht voor het jongetje in Kerkrade ook vele duizenden deelnemers.

Lees ook: Heel Mariaberg begeleidt Gino naar d’n Hiemel

Veel mensen droegen witte ballonnen mee. De moeder en een zus van Gino liepen voorop. Anders dan woensdag in Kerkrade ging het in Maastricht om een stille en ingetogen tocht. Wel luidden de klokken van een naburige kerk bij aanvang van de tocht..

Video: Stille tocht voor Gino trekt door Maastrichtse wijk: ballonnen, bloemen en knuffels
Foto: AV Limburg

Bloemen

Deelnemers aan de stille tocht in Maastricht droegen lampjes en lampions bij zich. Voor de deur van het huis aan de Gildenweg liggen veel bloemen, knuffels en kaarsjes. Het jongetje was een bekend gezicht in zijn buurt.

Lees ook: Dronebeelden: Duizenden mensen lopen mee in stille tocht voor Gino

„Hier is hij geboren, voetbalde hij en haalde hij soms streken uit”, zei zijn zus Naomi in een toespraak bij het buurtcentrum aan de naar schatting tweeduizend mensen. „In deze buurt is de verslagenheid groot, het verdriet enorm. We hopen dat Nederland nu wakker is geschud en hier van zal leren. Dit mag nooit meer gebeuren.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee