MVV stelt Maurice Verberne aan als hoofdcoach voor volgend seizoen

Print
MVV stelt Maurice Verberne aan als hoofdcoach voor volgend seizoen

Maurice Verberne.  Afbeelding: Pro Shots

Zoals verwacht heeft MVV Maurice Verberne aangesteld als hoofdcoach voor komend seizoen. Hij krijgt Mark Luijpers als assistent. Samen met assistent Robbie Servais, die al in dienst was van MVV, is de technische staf compleet.

De Maastrichtenaren maakten gisteren bekend dat Verberne voor één jaar de hoofdtrainer wordt. Daarbovenop heeft de club nog een optie voor een extra jaar in het contract staan.

Verberne werd aan het einde van afgelopen seizoen al voor de groep gezet, toen Klaas Wels aan de kant werd gezet. In die laatste fase van het seizoen behaalde hij drie overwinningen en twee gelijkspelen. Hij wist de zwalkende ploeg wat stabieler te maken en loodste MVV uiteindelijk naar de zestiende plek in de competitie. Daarmee zette hij zichzelf nadrukkelijk op de kaart bij MVV.

Geen geheim

De Brabander maakte er tijdens zijn interim-periode geen geheim van dat hij als hoofdtrainer in Maastricht aan de slag wilde gaan. Die wens is nu uitgekomen.

Lees ook: MVV, stop met speuren naar een nieuwe trainer: Maurice Verberne is de juiste man

De 50-jarige Verberne kent de weg in De Geusselt goed. Hij was van 2003 tot 2005 actief als speler van MVV. In 2010 was hij assistent-coach en jeugdtrainer. Daarna was hij ook nog assistent-trainer bij FC Eindhoven, NAC en Roda JC.

Ontwikkelclub

Technisch manager Ronny van Geneugden liet in een verklaring weten dat Verberne goed past in de visie van MVV als ontwikkelclub. „Daarbij heeft hij in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken.” Verberne zelf liet in een videoboodschap vanaf zijn vakantieadres in Spanje weten blij te zijn met zijn benoeming.

Het seizoen voor MVV begint weer op maandag 20 juni, als de eerste training op het programma staat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee