Optreden Arno Adams bij KultKefeeEch

 © UitTipsLimburg

Echt
Silke van Deelen

Arno Adams is weer terug en treedt op donderdag 30 juni op bij KultKefeeEch.

Het is een tijdje stil geweest rond Arno Adams. Na het verschijnen van zijn laatste album Vogel eind 2017 heeft hij door allerlei verschillende oorzaken nog maar weinig op het podium gestaan. Wel ontving hij in 2020 de Veldeke Oeuvre Priés. Ook draaide Felix Meurders in 2021 een tijd lang wekelijks z’n lied Kus Mich Dan op NPO Radio 5, met als gevolg een notering eind dat jaar in hun Evergreen Top 1000.

Maar in 2022 werd de draad weer helemaal opgepakt. Zo zijn er dit jaar twee albums uitgebracht. Allereerst is er De Léon’s Farm Sessies op cd, een album dat al in 2006 is opgenomen maar door omstandigheden op de plank is blijven liggen. Verder is met Record Store Day de verzamel dubbel lp Ut Is Wie Ut Is verschenen, met daarop een selectie van Arno’s mooiste liedjes.

En ook live is Arno weer terug. Bij het optreden voor Kultkefee wordt hij begeleid door Mike Roelofs op piano en Jo Didderen op contrabas. Dit trio speelt al zo lang samen dat ze elkaar feilloos aanvoelen en samen een ultieme, warme sfeer weten te creëren waarop de dialectliedjes van Arno prachtig gedijen. KultKefeeEch vindt plaats in Broen Café de Mert aan de Marktstraat 3 van 20.00 tot 22.30 uur. Kaarten à 10 euro reserveren kan op kultkefeeech@gmail.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal