Bestuurder aangehouden die 6-jarig jongetje meenam in bus in Someren

 

 © ANP

Een 36-jarige man die op 11 mei een 6-jarig jongetje in Someren korte tijd meenam in een bestelbus, is afgelopen dinsdag toch aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

RedactieBron: ANP

De man meldde zich eerder al bij de politie, maar werd toen niet aangehouden. De bestuurder wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

De man is donderdag weer vrijgelaten en mag onder voorwaarden het onderzoek in vrijheid afwachten.

Geen strafbare feiten

Het jongetje fietste woensdag 11 mei rond 15.45 uur op de Kruisbaan in Someren. Daar stapte hij met zijn fiets in de bus van de man. De twee reden vervolgens enkele minuten rond. Daarna liet de man het kind uit de bus op de Nederweertseweg in dezelfde plaats.

Lees ook: Gps-tracker voor kinderen veel gevraagd in Limburg na verdwijning en moord op Gino: maar is dat de oplossing?

De man meldde zich op 14 mei bij een politiebureau, nadat de politie melding had gemaakt van het incident. Toen hield de politie hem dus niet aan. Het OM zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat er in het busje strafbare feiten zijn gepleegd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee