Rabo vermindert rentepijn voor rijke spaarders

 

 © Venema Media

Sittard
onze verslaggeverBron: De Telegraaf

Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) krijgt direct gevolgen voor spaarders die negatieve rente moeten betalen. Rabobank besloot vrijdag als eerste de negatieve rente boven een ton aan te passen van -0,5 procent naar -0,25 procent.

De renteverhoging gaat in per 1 augustus. Rabobank zegt hiermee de stap te volgen van de ECB. Die kondigde donderdag op een bijeenkomst in Amsterdam aan de depositorente in juli van -0,5 procent te verhogen naar -0,25 procent. In september moet deze rente weer 0 procent zijn.

Onwenselijk

In een verklaring stelt directievoorzitter Wiebe Draijer de negatieve rente ‘een onwenselijk verschijnsel’ te vinden: „Voor onze klanten en voor de economie als geheel. Het financiële systeem is niet ingericht op een situatie waarin rentes langdurig negatief zijn. Daarom willen we voor al onze klanten zo snel als mogelijk het rekenen van een negatieve rente beëindigen.”

Zoals nagenoeg alle banken vraagt Rabobank een rente van een half procent aan spaarders en bedrijven met meer dan 100.000 euro op de bank. Voor spaarsaldo onder dit bedrag verandert er voorlopig niets aan de nulrente.

Lees ook De renteverhoging van de ECB is een waagstuk: of de inflatie daalt, of Europa wacht een recessie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee