De nieuwe hallen aan de rand van Weert zijn van buiten én van binnen imposant

De bouw van de enorme hallen vordert gestaag.  © Jeroen Kuit

Weert
Rob Dieleman

Aan de enorme distributiehallen langs de Ringweg-Noord in Weert is niet meer te ontkomen. De bouw is inmiddels flink gevorderd, waardoor de contouren van de gebouwen duidelijk te zien zijn. Van buiten zijn ze imposant, maar van binnen net zo.

Lees ook: Coronatests, bouwmachines, blikjes én een groene long op logistieke campus in Weert

De hallen maken deel uit van de Logistic Mill Campus naast de Ringweg-Noord, een logistieke verzamelplaats op een steenworp afstand van de A2. Verantwoordelijk voor de bouw van de centra is Heylen Warehouses. Een woordvoerster legt uit dat het om twee delen gaat met ‘een groene long’ die door het midden loopt. In totaal komt er bijna 12 hectare aan warenhuis te liggen.

Het eindresultaat moet er zo uit komen te zien. © Heylen Warehousing

„De hallen worden gebouwd voor drie klanten”, vertelt de woordvoerster van Heylen. Niet verrassend zijn dat allemaal bedrijven die actief zijn in de logistieke wereld. Movianto, Cargo Serice Europe en Broekman Logistics gaan gebruikmaken van de logistieke magazijnen.

Lees ook: Weert krijgt distributiecentrum van coronatests op nieuwe campus

Een gedeelte van de distributiecentra is inmiddels al klaar en in gebruik, maar het duurt tot januari volgend jaar voordat alle werkzaamheden afgerond moeten zijn, aldus de woordvoerster.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal