Preventieve surveillance in Vaals op ‘Europese dag tegen woninginbraken’

 © iStock

Vaals -

Woensdag 15 juni is de Europese dag tegen woninginbraken. In Vaals houden toezichthouders van de gemeente, politieagenten, BOA’s en vrijwilligers van buurtpreventie daarom een preventieve surveillance.

Redactie

Zij gaan tussen 19.00 en 21.00 uur op pad om te speuren naar inbraakgevoelige plekken. „Bijvoorbeeld een raam dat openstaat of een garage die niet afgesloten is”, laat de gemeente weten.

Lees ook: Sieradenrovers Heuvelland moeten de gevangenis in

Op die plekken wordt een zogenaamd wit voetje achtergelaten. „Dit is een papieren flyer in de vorm van een voetafdruk. Het voetje had ook een schoenafdruk van een insluiper kunnen zijn. Het doel is om bewoners bewust te maken van hetgeen ze zelf kunnen doen om het inbrekers lastig te maken.”

In de afgelopen twaalf maanden werd in de gemeente Vaals vijftien keer ingebroken. Daarnaast waren er nog vier pogingen daartoe.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal