Inspectie JenV overweegt onderzoek naar Donny M.

Het speeltuintje in de wijk Kerkraadse wijk Chevremont. © Bas Quaedvlieg

De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie JenV) bekijkt welke instanties betrokken waren bij de zaak van Donny M., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino. De toezichthouder doet dat om te kunnen beoordelen of een onderzoek geopend moet worden, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van het AD.

Redactie

M. werd in 2017 als 17-jarige veroordeeld voor bedreiging en mishandeling van twee jongens en misbruik van zeker één van hen. Volgens het AD is hij al tien jaar in beeld bij verschillende instanties omdat hij „een hele rits aan stoornissen” zou hebben. De krant schrijft dat deskundigen in een rapport en de pleegouders van M. al gewaarschuwd hadden dat hij goed in de gaten gehouden moet worden.

„We gaan na welke organisatie wanneer was betrokken bij Donny M. Afhankelijk van die informatie besluiten we of we zelf een onderzoek instellen of niet”, laat de inspectie weten. „Daarover valt nu nog niets te zeggen.”

Lees ook: App-verkeer, politieverhoren en gesprekken met vrienden geven uniek inkijkje in leven Donny M.: wie is hij en waarom zag niemand zijn duistere kant?

Naast de de Inspectie JenV zou mogelijk ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een (voor)onderzoek kunnen openen, omdat die toezicht houdt op onder meer jeugdhulp. Daar is vooralsnog niets over bekend.