Uitslag van de bierbrouwerswedstrijd van Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert bij Openluchtmuseum Eynderhoof

 

 © Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert / Weert / Nederweert-Eind
Silke van Deelen

In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind wordt zondag 19 juni de winnaar bekendgemaakt van de bierbrouwerswedstrijd die Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert in het kader van haar 180-jarig bestaan heeft uitgeschreven.

Ook de leden van het Bierbrouwersgilde De Pelikaan, die in het Openluchtmuseum Eynderhoof hun domicilie hebben, strijden op deze dag om het jubileumbier van Sociëteit Amicitia. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hermeni-j Vannix en Bèr Donkers.

De jury bestaat uit Erwin Strijbosch (eigenaar van de Brouwschuur in Weert), Peter van Wegberg (President Sociëteit Amicitia) samen met een paar leden van Sociëteit Amicitia en enkele erkende biersommeliers. Om 16.00 uur maken zij de winnaar bekend.

Het winnende recept zal gebruikt worden om het speciale jubileumbier van Sociëteit Amicitia te brouwen. Dat gebeurt bij de Stadsbrouwerij De Brouwschuur in Weert. Na de benodigde lagertijd, het afvullen van de flessen en kleine fusten zal het bier uiteindelijk op zondagmiddag 11 september bij Stadscafé De SooS voor het eerst kunnen worden gedronken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee