MeanderGroep Zuid-Limburg bekroond met landelijke status Regionaal Expertise Centrum Korsakov

 © Website Meander

Heerlen -

MeanderGroep Zuid-Limburg is woensdag 8 juni bekroond met de landelijke status Regionaal Expertise Centrum Korsakov.

redactie

Meandergroep heeft al ruim 30 jaar een koploperspositie in de regio op zowel het vlak van zorg en behandeling van mensen met het syndroom van Korsakov, als de kennisdeling over dit syndroom.

„Dit een geweldige erkenning voor ons als organisatie en met name ook het gedreven team die erachter zit in Lückerheide”, zo laat de zorgorganisatie op haar website weten. „Met het verkrijgen van de status gaan wij de samenwerking en kennisdeling met andere organisaties in de provincie verder uitbouwen en daarmee de kwaliteit van zorg in Limburg verbeteren.”

Korsakov

Het syndroom van Korsakov ontstaat door een ernstig vitamine B1 tekort, meestal door ernstige en langdurige alcoholverslaving in combinatie met slechte voedingsgewoonten. Hierdoor kunnen bepaalde gedeelten van de hersenen worden aangetast, waardoor iemand geheugen-, inprentings-, en oordeelsstoornissen krijgt. Met als gevolg dat mensen op den duur niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Zie voor meer informatie de website van MeanderGroep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal