Max Verstappen moet opnieuw Leclerc en Pérez voor zich dulden in kwalificatie GP Azerbeidzjan

Print
Max Verstappen moet opnieuw Leclerc en Pérez voor zich dulden in kwalificatie GP Azerbeidzjan

Afbeelding: Getty Images

BAKU -

Max Verstappen heeft zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij moest op het Baku City Circuit ruim drietienden toegeven op Charles Leclerc (1.41.359). Sergio Pérez werd tweede.

Verstappen klonk na afloop van de kwalificatie gematigd tevreden over de boordradio. De Limburger lukt het dit seizoen maar niet om alles uit de auto te halen over één rondje. In tegenstelling tot Monaco is inhalen in Baku echter goed mogelijk waardoor er voldoende kansen liggen voor de race op zondag. Ook de racepace van Red Bull is veelbelovend.

Omdat de derde vrije training een kwartier later begon vanwege in crash in de Formule 2-sprintrace, werd ook de kwalificatie van de Formule 1 vijftien minuten uitgesteld. In de reglementen staat dat tussen de laatste vrije training en de kwalificatie minimaal drie uur tussen moet zitten.

Rode vlag

Iets later dan gepland ging de lampen om 18:15 uur voor het eerst uit. In tegenstelling tot de eerdere sessies was Verstappen dit keer wel vanaf de eerste meters snel. Hij dook als eerste on de grens van 1.43. Een tijd die dit weekend nog niet werd gereden. Een rode vlag aan het einde vanwege een crashende Lance Stroll voorkwam dat de toppers die tijd nog konden aanvallen.

In Q2 gaven Ferrari en Red Bull alvast een voorproefje voor het échte vuurwerk dat later in Q3 zou volgen. De twee teams die al het hele seizoen het beste in elkaar naar boven haalden declasseerden de rest van het veld en legden beslag op de eerste vier plekken. Dit keer was het Pérez die het snelste was, voor de beiden Ferrari’s en Verstappen.

In de allesbepalende laatste sessie was het Leclerc die de handen van de ruim 20.000 aanwezige fans op elkaar kreeg. Na een perfect rondje wist hij Pérez met tweetienden te verschalken. Verstappen werd derde op drietienden. Carlos Sainz start de race als vierde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee