Belgische overwinning in CSI** in Kronenberg

 © ANP/HH

Kronenberg -

De zege in de CSI** wedstrijd in Kronenberg ging zaterdagavond naar België. Alexander Housen en zijn paard Warriors Glory waren de concurrenten nipt de baas.

Redactie

Zeven van de 36 startende combinaties haalde de barrage in Peelbergen Equestrian Centre. Daarbij twee Nederlanders, Michel Hendrix met Hendrick’s HX en Demi van Grunsven met Hucinta. Limburger Hendrix kwam uiteindelijk niet in de buurt van het podium. Hij tikte er in de finale een balk af en moest daardoor genoegen nemen met plek zes in de eindstand. De vijf combinaties voor hem bleven foutloos. Demi van Grunsven, het nichtje van dressuurlegende Anky van Grunsven en Hucinta pakten het brons. Zij bleef in de barrage een kleine tweeënhalve seconde achter de twee combinaties die naast haar stonden.

Spannende strijd

De nummers een en twee maakten er een zeer spannende strijd van. Zowel Alexander Housen uit België als Yuri Mansur uit Brazilië bleven uiteraard foutloos, maar Housen en Zijn paard Warriors Glory bleek twee honderdste van een seconde sneller dan de Braziliaan en Away Semilly. Leopold van Asten haalde de barrage niet en werd negende. Niels Kersten werd met zestien strafpunten 31e en Leon Thijssen haalde het einde van de ronde niet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal