Max Verstappen: ‘Auto ongelofelijk snel vandaag’

Print
Max Verstappen: ‘Auto ongelofelijk snel vandaag’

Max Verstappen.  Afbeelding: ANP/HH

Max Verstappen haalde zijn eerste overwinning ooit binnen in Baku en deed met zijn zege geweldige zaken in de WK-strijd, gezien de uitvalbeurt van concurrent Charles Leclerc.

,,We hadden vandaag een ongelofelijk snelle auto. Ik was heel blij met de balans en we konden ook onze banden goed managen”, aldus Verstappen. ,,Een 1-2 voor het team is ook mooi, het is een heel goede dag voor ons. We hebben ook nog geluk met de uitvalbeurten van Ferrari, maar al met al was onze auto heel snel.”

Lees ook: Verstappen toont zijn klasse en rijdt onbedreigd naar vijfde zege van het seizoen, Leclerc valt uit

Verstappen haalde in ronde 15 teamgenoot Sergio Pérez in, nadat hij snel inliep op de Mexicaan, die ook de opdracht kreeg niet de strijd aan te gaan. ,,Ik had op die medium-band veel degradatie, dus we moeten begrijpen waar dat vandaan komt”, aldus Pérez, die zag dat zijn teamgenoot de baas was. ,,Max was op die band veel sterker, dus ik begrijp de call van het team.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee