Liedjesavond Marotte Sittard keert terug tijdens het Sint Rosa Festival

Afbeelding ter illustratie. © ANP XTRA

Sittard -

Het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkoer van stadscarnavalsvereniging De Marotte keert, na twee jaar afwezigheid, zaterdag 27 augustus terug in de spiegeltent.

de redactie

De liedjeswedstrijd, waarin wordt beslist wie de winnende sjlager van 2023 zal uitvoeren, wordt gelijktijdig met het Sint Rosa Festival georganiseerd op de Schootsvelden in Sittard.

In totaal zullen elf deelnemers op de finaleavond een gooi doen naar de Thei Hunnekens Wisseltrofee. De liederen worden tijdens de finale door vak-, vastelaoves- en publieksjury beoordeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd blikken bezoekers, deelnemers en organisatie kort terug op het afgelopen seizoen. Daarna wordt de Marottesjlager van het afgelopen jaar - De Zittesje Geis - ten gehore gebracht. Deze sjlager was een coproductie tussen dertien Sittardse zangers en de drie meest succesvolle tekstschrijvers van eigen bodem: Sjohn Smeets, Thei Wessels en Guus Steinen. Samen wisten ze 22 Marottesjlaagers op hun naam te zetten. Het nummer is gezongen door Cyrille Niël, Paul-Jean Jessen, Paul Ruigt, Jan van Daal, Maike Frenken, Ron Hunnekens, Karin Colaris, Michelle Tummers, Chrissy Steinen, René en Thierry Dirkx en Max en Lisa Schiffler.

Nadat alle deelnemers hun lied hebben gezongen, worden de punten geteld en de winnaars bekendgemaakt. Voor de podiumplekken 1 tot en met 3 staat een professionele opname van het nummer te wachten. Tevens worden dan een kinder- en tienervastelaovesleidje opgenomen door De Marotte Zitterd.

Lees ook: Inschrijving Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer geopend

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal