Obbicht luidt de zomer in met het Grensmaasvallei Cultuur Festival

Afbeelding ter illustratie. 

Afbeelding ter illustratie. © Luc Lodder

Obbicht -

In de Willibrorduskerk in Obbicht vinden in de eerste drie weken van juli tal van concerten en culturele voorstellingen plaats tijdens de eerste editie van het Grensmaasvallei Cultuur Festival.

de redactie

Diverse orkesten uit binnen- en buitenland die in voorbereiding zijn voor deelname aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade treden op.

Zo geeft harmonie St. Cecilia Grevenbicht op 16 juli een concert met als titel Imagination, samen met het Lithuanian State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius en zal het slagwerkensemble van Concordia Obbicht 3 juli samen met de vermaarde Brassband Willebroek het concert Percusion & Brass verzorgen.

Naast try-out concerten van WMC-deelnemers zijn er ook een aantal andere voorstellingen. Zo is zaterdag 9 juli een muziekmiddag voor jeugdorkesten met als titel Generation Nexxxt en ook voor de al wat oudere muzikanten wordt een concertmiddag gehouden op dinsdag 12 juli. Het harmonieorkest van Concordia verzorgt zondag 17 juli een galaconcert met als titel Kings & Queen. Bijzonder in de programmering is dat op maandag 18 juli de schoolverlaters van Basisschool De Kingbeek hun eindejaar musical, Kampioenen van groep 8, zullen uitvoeren.

Meer informatie, het gehele programma en kaartverkoop: www.grensmaasvalleicultuurfestival.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee