Fanfare De Maasoever heeft voortaan Muziekcollectief De Maasoever

Archieffoto van een repetitie in 1966. 

Archieffoto van een repetitie in 1966. © Jan Paulissen

Roosteren -

Fanfare De Maasoever uit Roosteren heet voortaan Muziekcollectief De Maasoever. De nieuwe naam past beter bij de muziek die het in 1885 opgerichte gezelschap tegenwoordig maakt.

de redactie

De vereniging bestaat al 137 jaar en het orkest bloeit nog steeds. Zo is de gemiddelde leeftijd van de muzikanten 35 jaar. Uit onderzoek onder de leden is gebleken dat er steeds minder animo is voor deelname aan concoursen, het spelen van traditionele fanfaremuziek en het spelen op straat. „Dat is mede aanleiding geweest om ons de laatste jaren steeds meer toe te leggen op het spelen van lichte muziek zoals filmmuziek, musicalmuziek en pop- en rockmuziek. Muziek waaraan de leden meer plezier beleven en die aantrekkelijker is voor het grote publiek”, legt het gezelschap uit. Omdat de huidige bezetting met drums, basgitaar - vaak met zang - niet meer past binnen de orkestvorm fanfare, is besloten voortaan door het leven te gaan als Muziekcollectief De Maasoever.

Zondagmiddag 19 juni is het eerste optreden onder de nieuwe naam tijdens het Summertime concert dat om 16.00 uur wordt gegeven in MFC Roosteren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee