Nederland krijgt er dit jaar een streamingdienst bij: SkyShowtime

Print
Nederland krijgt er dit jaar een streamingdienst bij: SkyShowtime

Afbeelding: Getty Images

Nederland krijgt er later dit jaar een streamingdienst bij. SkyShowtime wordt naar verwachting in de herfst in Nederland gelanceerd, heeft een woordvoerder van het bedrijf maandag gemeld. Het is nog niet bekend wat een abonnement gaat kosten en wanneer de dienst beschikbaar komt.

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van ViacomCBS en Comcast, twee van de grootste mediabedrijven van de Verenigde Staten. In de VS worden deze studio’s vertegenwoordigd door twee aparte streamers, Paramount+ en Peacock.

Het is nog niet precies duidelijk wat het aanbod wordt van SkyShowtime. Maar de verwachting is dat de catalogi van zowel ViacomCBS als Comcast via de streamer beschikbaar komen in Nederland. Tot bekende titels van deze twee partijen behoren de Indiana Jones-films, de Godfather-trilogie, Star Trek, Jaws, Despicable Me, de Jurassic Park-serie en Top Gun.

Ook lijkt het waarschijnlijk dat SkyShowtime content gaat aanbieden van grote televisiezenders die onder Viacom en Comcast vallen. Het gaat om kanalen als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central die series als Criminal Minds, CSI en Two and a Half Men uitzenden.

Lees ook: Viaplay kondigt noodnummer aan voor gefrustreerde F1-kijker: ‘Bel als stream vastloopt tijdens race’

De dienst wordt komend jaar naar verwachting in twintig Europese landen uitgerold. In totaal gaat de dienst hiermee negentig miljoen Europese huishoudens bereiken. Het wordt de derde streamer die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd, na Viaplay en HBO.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee