Tuinproject parochiekerk in Hunsel dingt mee naar Gouden Pit en 3000 euro

Impressie van het tuinproject in Hunsel. © Gemeente Leudal

Hunsel -

Het tuinproject van de parochiekerk Jacobus de Meerdere uit Hunsel maakt kans op de Gouden Pit en een bedrag van 3000 euro. Zaterdag 25 juni wordt de winnaar, en daarmee het beste buurtinitiatief van Nederland, bekendgemaakt.

Het Hunselse buurtinitiatief werd in januari uitgeroepen tot de Limburgse winnaar van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Samen met de elf andere provinciale winnaars maakt het tuinproject kans op de hoofdprijs. Die wordt zaterdag 25 juni tijdens het ‘We doen het samen! Festival’ bekendgemaakt en uitgereikt door Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation.

Stemmen

Het beste buurtinitiatief van Nederland wordt mede bepaald door het aantal stemmen dat op het betreffende project wordt uitgebracht. Op de website www.kernmetpit.nl zijn de video’s van de twaalf provinciale trofeewinnaars, waaronder het Hunselse tuinproject, te bekijken. Stemmen kan nog tot donderdag 23 juni.

Voor de provincie Limburg is ‘Informering en uitstraling van de Jacobuskerk in Hunsel’, zoals het project officieel heet, in de race voor de Gouden Pit. De parochiekerk van Hunsel is meer op de kaart gezet voor pelgrims, wandelaars en fietsers uit de omgeving en voor de dorpsgemeenschap. Kerk en kerktuin hebben diverse faciliteiten in een passend groen ontwerp gekregen.

Momenteel wordt de bestrating aangepast en vindt er een fondsenwerving plaats voor de beplanting van de ‘serene’ tuin en voor de aanpassingen in het beekdal. Het project kan iedere stem goed gebruiken.