Organisatie carnavalsfeest Blariacum Baeregood in Blerick wil stokje doorgeven

Han Spaaij en Twan Jacobs stoppen ermee. © Lé Giesen

Blerick -

De organisatie van Blariacum Baeregood stopt ermee. Als niemand het stokje overneemt, komt er na 22 jaar een einde aan het Blerickse muziekfeest op carnavalszaterdag.

Redactie

Het bestuur van de stichting die Blariacum Baeregood organiseert, heeft een oproep geplaatst op Facebook met de vraag wie deze traditie wil voortzetten. Het initiatief is eind vorige eeuw ontstaan als opmaat naar de Blerickse optocht op carnavalszondag én tegenhanger van de Boétezitting in Venlo. Blariacum Baeregood vond de eerste jaren plaats in het voormalige gemeenschapshuis De Staay en verhuisde daarna naar ’t Raodhoes. In 2021 en 2022 ging het feest niet door vanwege de coronapandemie.

Han Spaaij nam samen met Twan en Melanie Jacobs de organisatie vier jaar geleden over van de grondleggers Hans Huijs en Piet Welles. Zij willen nu op hun beurt het stokje doorgeven. Het trio stelt dat de stichting financieel gezond is en kan leunen op een ‘flinke portefeuille’ aan sponsors.

Kandidaten kunnen zich tot 15 augustus melden via blariacumbaeregood@gmail.com. Als er geen opvolgers worden gevonden, gaat de stichting ‘in ruste’.