Rondleidingen door Frankenhofmolen Vaals

 © Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Vaals -

De vroeg zeventiende-eeuwse Frankenhofmolen in Vaals is zaterdag 25 juni tussen 10.30 en 16.00 uur te bezichtigen. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven.

Redactie

Wie van de laatste mogelijkheid gebruik wil maken, dient zich wel vooraf aan te melden. Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

„De Frankenhofmolen is een industriële watermolen, die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. In de achttiende eeuw stond textiel uit de regio Aken, Vaals, Luik hoog aangeschreven in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote bedrijvigheid was. De Frankenhofmolen maakte met haar molenvijvers en stuwwerken onderdeel uit van het grote watermolenlandschap gelegen in het dal van de Zieversbeek”, is te lezen in een aankondiging.

Medewerkers van Stichting Het Limburgs Landschap, dat de molen in beheer heeft, vertellen zaterdag de vijfentwintigste meer. Deelname aan één van de rondleiding kost vijf euro voor leden, zeven voor niet-leden.

Starttijden rondleiding: 10.30 en 14.00 uur. Aanmelden kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal